понеділок, 10 червня 2024 14:44

РФ посилила вербування найманців в Африці - британська розвідка

РФ посилила вербування найманців в Африці - британська розвідка
Росія вербує африканських найманців для війни проти України. Фото: mil.in.ua

Росія посилила вербування найманців на війну проти України в африканських країнах.

Адже ресурс ув'язнених росіян уже вичерпано. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зокрема, у травні Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що РФ активізувала спроби вербувати африканців для участі у бойових діях в Україні. Ці зусилля зосереджені, зокрема, на центральноафриканських країнах Руанді, Бурунді, Конго та Уганді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарощення військової присутності РФ в Африці загрожує південному флангу НАТО - ISW

За даними британської розвідки, Росія пропонує найманцям реєстраційний бонус у розмірі $2 тис., щомісячну зарплату у розмірі $2,2 тис. та обіцяє отримати російський паспорт.

Кампанія з вербування має компенсувати втрати росіян на полі бою, які є значними, та підтримати наступальну активність на кількох напрямках фронту. Оскільки обмежений пул вербування ув'язнених у Росії досяг кульмінації, РФ, ймовірно, розширює вербування на Глобальному Півдні, щоб уникнути додаткової мобілізації всередині країни.

"Попередня мобілізація для війни не тільки була непопулярна всередині країни для президента Путіна та російського уряду, а й призвела до рекордної нестачі робочої сили та відтоку кваліфікованих робітників, таких як лікарі та ІТ-фахівці", - йдеться у повідомленні.

За даними українського ГУР, вербуванням африканців для їхньої участі у "мʼясних" штурмах на українській землі займається спеціально створений підрозділ міністерства оборони РФ.

Раніше найманці з Непалу, завербовані Москвою на війну проти України, масово дезертирували з окупаційної армії через численні втрати та жорстоке ставлення російських польових командирів.

Зараз ви читаєте новину «РФ посилила вербування найманців в Африці - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі