вівторок, 01 грудня 2020 10:48

Рекордна кількість людей потребуватиме допомоги 2021-го - підрахунок ООН

Рекордна кількість людей потребуватиме допомоги 2021-го - підрахунок ООН
Організація підрахувала, що для реагування на наслідки пандемії у гуманітарній сфері необхідно зібрати від країн-донорів 35 мільйонів доларів. Фото: pixabay

2021 року через наслідки пандемії гуманітарної допомоги потребуватимуть рекордні 235 млн людей.

Це на 40% більше, ніж 2020-го, повідомили в доповіді Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА).

"Криза Covid-19 зіштовхнула мільйони людей із бідністю та сприяла гігантському зростанню гуманітарних потреб", - сказав голова ОСНА Марк Лоукок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН розповіли, як пандемія знищує роботу за рівність чоловіків і жінок

Він стверджує, що малозабезпечене населення планети, окрім негативного впливу природних лих, воєнних конфліктів і змін клімату, страждає від критичної бідності та голоду, спричинених коронавірусною пандемією.

Організація підрахувала, що для реагування на наслідки пандемії у гуманітарній сфері необхідно зібрати від країн-донорів $35 млн. Ці гроші потрібні для забезпечення 160 млн знедолених людей у 56 країнах світу притулком, їжею та медичною допомогою.

Решті населення зобов'язалися допомогти Червоний Хрест та інші організації.

ЮНІСЕФ турбується через те, що пандемія спричинить появу "втраченого покоління". До кінця року у приблизно 7 млн дітей до 5 років діагностують ознаки виснаження або гострого недоїдання (приріст - 14%), повідомили у звіті міжнародної організації.

Зараз ви читаєте новину «Рекордна кількість людей потребуватиме допомоги 2021-го - підрахунок ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі