середа, 19 жовтня 2022 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінська мобілізація спричинила соціальний розлом у РФ – ISW

Путінська мобілізація спричинила соціальний розлом у РФ – ISW
Російські війська продовжували завдавати удари по критично важливих об'єктах української цивільної інфраструктури. Фото: eastnews.ua

Проведення так званої часткової мобілізації президентом Російської Федерації Володимиром Путіним викликало соціальні розломи в РФ.

Нерівномірна мобілізація спричиняє соціальні розломи, які підштовхують російський інформаційний простір до подальшої маргіналізації громад етнічних меншин, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

"Російські війська продовжували завдавати ударів по критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури України за допомогою повітряних, ракетних та безпілотних літальних апаратів 18 жовтня. Тим часом Білорусь продовжує надавати свою територію і повітряний простір для підтримки російського вторгнення в Україну. Водночас дуже малоймовірно, що країна вступить у війну на боці Росії", – ідеться у щоденному звіті експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва зупинила мобілізацію через антипутінські настрої – росЗМІ

Також американські аналітики додали, що вчора російська армія провела обмежену наземну атаку на півночі Харківської області. Це свідчить про те, що російські війська можуть зберігати територіальні претензії в регіоні попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів.

Російський диктатор Володимир Путін не ухвалював рішення щодо згортання часткової мобілізації.

Водночас у регіонах РФ, які виконали мобілізаційне завдання, процес вичерпаний і його зупинили. Про це в коментарі пропагандистським ЗМІ заявив спікер російського президента Дмитро Пєсков.

Він пояснив, що міноборони РФ для кожного регіону встановило показники й деякі регіони повідомили, що мобілізаційні завдання виконані.

Зараз ви читаєте новину «Путінська мобілізація спричинила соціальний розлом у РФ – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі