вівторок, 18 жовтня 2022 16:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна зробили нову заяву щодо "часткової" мобілізації росіян

У Путіна зробили нову заяву щодо "часткової" мобілізації росіян
Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив про виконання мобілізації в деяких регіонах. Фото: ТАСС

Російський диктатор Володимир Путін не ухвалював рішення щодо згортання часткової мобілізації.

Водночас у регіонах РФ, які виконали мобілізаційне завдання, процес вичерпаний і його зупинили. Про це в коментарі пропагандистським ЗМІ заявив спікер російського президента Дмитро Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков побідкався на допомогу НАТО Україні

Він пояснив, що міноборони РФ для кожного регіону встановило показники й деякі регіони повідомили, що мобілізаційні завдання виконані.

"Процес часткової мобілізації уже вичерпаний і зупинений у тих регіонах, які із цим завданням упоралися. Щодо президентського указу, зараз його немає, ми вас інформуватимемо", – сказав Пєсков.

Але й не минулося без недолугої спроби заспокоїти росіян. Мовляв, нових планів з мобілізації в Росії ніхто не запроваджує.

Відповідаючи на питання, чи може міноборони встановити новий мобілізаційний план, Пєсков зазначив, що загальна кількість мобілізованих нібито не може перевищувати цифру, встановлену указом президента – до 300 тис. осіб.

Напередодні з'явилася інформація щодо рішення мера Москви Сергія Собяніна згорнути мобілізаційні пункти у столиці, що й сталося 17 жовтня.

Але в Інституті з вивчення війни (ІSW) зауважили, що відповідна заява не має жодного юридичного підкріплення.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призивають росіян, які перебувають у запасі. Після чого різко зросла кількість охочих виїхати з Росії.

Призову на військову службу нібито підлягають лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності й відповідний досвід.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна зробили нову заяву щодо "часткової" мобілізації росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі