вівторок, 18 жовтня 2022 21:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Москва зупинила мобілізацію через антипутінські настрої – росЗМІ

Москва зупинила мобілізацію через антипутінські настрої – росЗМІ
У Москві призупинили так звану часткову мобілізацію через появу антипутінських настроїв та фрустрацію москвичів. Фото: Слово і діло

У Москві зупинили так звану часткову мобілізацію через появу антипутінських настроїв і фрустрацію москвичів.

Ставлення до мобілізації погіршилося після облав на призовників, які розпочалися у столиці РФ у першій половині жовтня. Про це повідомляє російське видання "Медуза" з посиланням на джерела, близькі до Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче використати мобілізацію, щоб усунути небажаних осіб в уряді – ІSW

За словами двох джерел, у Москві вирішили зупинити мобілізацію, тому що, за оцінкою влади, "населення столиці було фрустроване".

Джерела повідомляють, що Кремль замовив провести у великих російських містах фокус-групи щодо ставлення жителів до мобілізації та передбачувано з'ясувалося, що "фрустровані" нею не тільки москвичі.

"Чіткий антипутінський тренд навіть серед тих, хто підтримує "СВО". Навіть якщо людина за неї, все одно заявляє, що все організовано погано, а винен президент – він же поставив усіх цих чиновників і військових. Чітко за мобілізацію та "спецоперацію" лише пенсіонери", – переказує результати одне з джерел.

За їхніми даними, найближчими днями влада планує припинити мобілізацію ще й у Санкт-Петербурзі, хоча "план з набору" там поки не виконали.

Російський диктатор Володимир Путін не ухвалював рішення щодо згортання часткової мобілізації.

Водночас у регіонах РФ, які виконали мобілізаційне завдання, процес вичерпаний і його зупинили. Про це в коментарі пропагандистським ЗМІ заявив спікер російського президента Дмитро Пєсков.

Він пояснив, що міноборони РФ для кожного регіону встановило показники й деякі регіони повідомили, що мобілізаційні завдання виконані.

Зараз ви читаєте новину «Москва зупинила мобілізацію через антипутінські настрої – росЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі