пʼятниця, 07 квітня 2017 11:36

Путін відреагував на удар США по Сирії

Путін відреагував на удар США по Сирії
Путін назвав ракетний удар США агресією проти суверенної держави. Фото: Reuters

Президент РФ Володимир Путін назвав удар США по Сирії агресією проти суверенної держави.

Атака США на об'єкти у Сирії завдає шкоди відносинам Росії та Америки і спільній боротьбі з тероризмом. Таку думку президента РФ Володимира Путіна озвучив його прес-секретар Дмитро Пєсков, інформує "Интерфакс".

"Президент Путін вважає американські удари по Сирії агресією проти суверенної держави в порушення норм міжнародного права, до того ж під надуманим приводом", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що сирійська армія не володіє запасами хімічної зброї. Усі її запаси знищили. Цей факт підтвердила Організація із заборони хімічної зброї при ООН.

"Цей крок Вашингтона завдає істотної шкоди російсько-американським відносинам, які перебувають у жалюгідному стані", - наголосив Пєсков.

"Путін також бачить в ударах по Сирії з боку США спробу відвернути увагу світового співтовариства від численних жертв серед населення в Іраку", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар США по Сирії: загинув генерал Асада, авіабаза зруйнована

У ніч на 7 квітня американські есмінці USS Porter і USS Ross випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил "Шайрат" у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня. У результаті хімічної атаки загинули близько 100 людей, серед них 27 дітей. Загалом постраждали понад 500 людей.

Зараз ви читаєте новину «Путін відреагував на удар США по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі