понеділок, 26 вересня 2022 13:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін сказав, чого хоче від Заходу

Путін сказав, чого хоче від Заходу
На сьомий місяць повномасштабної війни Росії проти України диктатор Володимир Путін заявив, що хоче, аби його країну поважали. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент-агресор Російської Федерації Володимир Путін хоче, аби Захід поважав його країну.

Про це сказав на зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, який приїхав у Росію 26 вересня на переговори. Слова Путіна цитує російське пропагандистське видання "РИА Новости".

Путін, коментуючи слова Лукашенка, закликав Захід "з повагою до нас (РФ. – Gazeta.ua) ставитися".

Лукашенко перед цим сказав, що Росія та Білорусь не терпітимуть "приниження від Європи", хоча майбутнє у співпраці, пише білоруське провладне інформагентство "Белта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав про небезпечний сигнал з Білорусі

"Європа, якщо вона відшуміла – я про тих за океаном не кажу, – нехай вони думають. Я їм уже тричі сказав, що їхнє майбутнє разом із нами. Разом із Росією, де є все, що їм треба. А в них є те, що ми можемо в них купити. Що їм ще треба? Просто треба приймати відповідальні рішення. Не хочуть – не треба", – сказав Лукашенко.

На зустрічі Путін і Лукашенко обговорюють "непростий період" і дякують людям "за розуміння".

Країна-поплічник російського агресора Білорусь заявила, що нібито непричетна до нападу РФ на Україну. Мінськ побажав виступити посередником на переговорах України з РФ.

Водночас Білорусь вимагає враховувати якісь її "інтереси", заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Зараз ви читаєте новину «Путін сказав, чого хоче від Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі