середа, 18 жовтня 2023 10:08

Путін проводить переговори з Сі у Китаї

Путін проводить переговори з Сі у Китаї
Володимир Путін і Сі Цзіньпін ведуть переговори у Китаї. Фото: Кремлин.рф

Тривають переговори президента Росії Володимира Путіна і лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Вони проводять зустріч у Пекіні, передають РосЗМІ.

Путін спочатку виступив на третьому Міжнародному форумі "Один пояс, один шлях". Потім розпочав переговори з Сі.

Речник Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що Путін і Сі продовжили переговори у вузькому складі, потім буде спілкування віч-на-віч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздка Путіна до Китаю може бути небезпечною - ГУР

На початку зустрічі делегацій Путін заявив, що в нинішніх умовах потібна тісна зовнішньополітична координація. Росія і Китай саме так і вибудовують співпрацю.

"За розрахунками рік до року планка у 200 мільярдів доларів товарообігу вже є, і за календарним роком цей показник точно буде подолано", - сказав він.

Сі сказав, що Росія і КНР неухильно поглиблюють політичну взаємодовіру і підтримують щільну стратегічну взаємодію. Сказав, що лідери двох держав налагодили теплі ділові стосунки і міцну особисту дружбу. Додав, що Пекін готовий працювати з Росією "для захисту міжнародної справедливості".

Російський диктатор Володимир Путін прибув із візитом до Китаю.

Путін матиме переговори з президентом В'єтнаму У Ван Тхіонгом, прем'єр-міністром Королівства Таїланд Сеттхой Тхавісіном, президентом Монголії Ухнаагійн Хурелсухом та президентом Лаоської Народно-Демократичної республіки Тхонглуном Сісулітом. візьме участь у III Міжнародному форумі "Один пояс - один шлях".

Зараз ви читаєте новину «Путін проводить переговори з Сі у Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі