пʼятниця, 20 травня 2022 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін поскаржився на кібервійну проти Росії

Путін поскаржився на кібервійну проти Росії
Президент РФ Володимир Путін каже, що хакери увесь час хочуть зламати російські мережі. Фото: РИА

Президент РФ Володимир Путін поскаржився на кібервійну проти Росії. Він доручив розробити держсистему захисту інформації.

Путін на онлайн-засіданні Ради безпеки РФ у п'ятницю сказав, що кількість кібератак на російську інформаційну інфраструктуру всі останні роки постійно зростає, повідомляє "РИА новости".

"Саме всі останні роки, але з початком спеціальної військової операції на Донбасі, в Україні виклики в цій сфері стали ще гострішими і серйознішими, більш масштабними. По суті проти Росії розв'язана справжня агресія, війна в інформаційному просторі", - заявив він.

Путін чекає від Радбезу конкретних пропозицій про забезпечення сталої роботи інформаційної інфраструктури в органах влади та держуправління.

Він заявив, що атаки наносяться з різних держав. Вони чітко скоординовані. Путін вважає, що це буквально дії державних структур. Нагадав, що у деяких країнах в арміях вже офіційно є кібервійська.

"Чиняться цілеспрямовані спроби вивести з ладу інтернет-ресурси об'єктів критичної інфраструктури Росії. Насамперед під ударом опинилися ЗМІ, фінансові установи, масові соціально значущі портали та мережі. Серйозні атаки були нанесені по офіційних сайтах органів влади", - каже Путін.

Найчастіше атакують корпоративні мережі великих російських компаній.

"У більшості випадків використовується наступна тактика атак: доступ до російських інтернет-ресурсів блокується, інформація стає недоступною або підмінюється фейками – фальшивками. При цьому в хід йдуть найсучасніші алгоритми і комбіновані технології", – розповів президент РФ.

Путін вважає, що такі атаки на РФ провалилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кібератаки зламали найбільші інформаційні системи окупанта

У цьому засіданні взяли участь міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник генерального штабу Валерій Герасимов.

Російські хакери намагаються зламати платформу супутникового інтернету Starlink. Ворожі кібервійська нарощують зусилля для глушіння та злому платформи, повідомив засновник компанії SpaceX та Tesla Ілон Маск у Twitter 11 травня.

Зараз ви читаєте новину «Путін поскаржився на кібервійну проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі