понеділок, 29 липня 2024 07:58

Путін намагається змінити плани Заходу - ISW

Путін намагається змінити плани Заходу - ISW
Володимир Путін боїться американських ракет. Фото: ОП

У Кремлі вдаються до погроз для стримування Заходу та впливу на процес ухвалення рішень у його країнах.

Російський диктатор Володимир Путін на військово-морському параді у Санкт-Петербурзі заявив, що якщо США у 2026 році розмістять ракетні системи великої дальності в Німеччині, то час польоту до російських промислових і оборонних об'єктів становитиме близько 10 хв. Про це йдеться у звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Він також пообіцяв вжити "дзеркальних заходів" та вивести Росію з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розпорядився виробляти та розгортати нові ядерні ракети - аналітики пояснили мотиви

"Путін помилково намагається представити розгортання Росією заборонених ДРСМД ракет, ймовірно, як частину його постійних зусиль, спрямованих на використання брязкання ядерними шаблями, щоб підштовхнути Захід до вимушеного стримування", - пишуть аналітики.

Росія може скоротити передбачений офіційною доктриною час на прийняття рішення про застосування ядерної зброї. Це може статись, якщо в РФ вважатимуть, що "загрози зростають". Про це заявив голова комітету з питань оборони російської Держдуми Андрій Картаполов.

Перед тим російський диктатор Володимир Путін заявив, що розглядає можливість зміни ядерної доктрини РФ.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається змінити плани Заходу - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі