вівторок, 12 грудня 2023 10:38

Путін готується воювати проти НАТО - аналітики

Путін готується воювати проти НАТО - аналітики
Аналітики ISW заявили, що Росія готується до війни проти НАТО. Фото: slovoidilo.ua

Росія готується вести широкомасштабну війну проти НАТО.

Про це свідчать довгострокові зусилля російської армії щодо реорганізації та розширення, повідомляють в новому огляді аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На це також спрямовані наміри Кремля розширити російський військово-морський потенціал. Аналітики нагадують, що диктатор РФ Володимир Путін взяв участь у церемонії підняття прапорів двох атомних підводних човнів стратегічного призначення. Йдеться про багатоцільову субмарину "Красноярськ" та стратегічну "Імператор Олександр III".

"Путін висловив намір розширити військово-морський потенціал Росії в районах далеко за межами України та Східної Європи, ймовірно, намагаючись зміцнити та розширити здатність Росії загрожувати Заходу", йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Конгресі пояснив, чому радіє Путін

Диктатор також заявив, що два нових підводних човни увійдуть до складу російського Тихоокеанського флоту (Східного військового округу) для нібито захисту далекосхідних кордонів Росії. Він запевнив, що РФ планує кількісно посилити російський флот і зміцнити військово-морську міць в Арктиці та на Далекому Сході, а також у Чорному, Балтійському та Каспійському морях.

На думку аналітиків, створення та запуск нових військово-морських кораблів є дорогим і трудомістким заходом. А дії Путіна свідчать, що РФ має намір включити розширення військово-морських сил у частину своїх довгострокових зусиль з розширення збройних сил.

"Довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на те, щоб підготувати Росію до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО, а виділення дорогих військово-морських ресурсів у райони за межами України та Східної Європи, ймовірно, має на меті загрожувати НАТО та його союзникам у багатьох регіонах", - зазначають аналітики ISW.

Однак нині фахівці вважають незрозумілим, чи зможе Росія виробляти стратегічні військово-морські кораблі бажаного Кремлем масштабу та якості в найближчі роки.

Російське керівництво поки не має наміру проводити серйозні переговори з Україною у атмосфері доброї волі. Про це, зокрема, свідчать нещодавні коментарі речниці російського МЗС Марії Захарової, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін готується воювати проти НАТО - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі