середа, 19 липня 2023 16:30

Путін домовився із Пригожиним, щоб врятувати свою шкуру – глава MI6

Путін домовився із Пригожиним, щоб врятувати свою шкуру – глава MI6
Путін уклав угоду з Пригожиним, щоб врятувати свою шкуру, сказав Річард Мур. Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін домовився із власником ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожиним, "щоб врятувати свою шкуру".

Про це сказав глава розвідки Великої Британії MI6 Річард Мур в інтерв'ю CNN.

"Він (Путін. – Gazeta.ua) дійсно не чинив опору Пригожину. Він уклав угоду, щоб врятувати свою шкуру", – сказав Мур, додавши, що Путін "використав послуги" самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Якщо подивитися на поведінку Путіна того дня, то Пригожин почав як зрадник за сніданком. До вечері його помилували, а потім через кілька днів запросили на чай", – сказав глава британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Литви розповів про "вагнерівців" у Білорусі

Зі слів Мура, Пригожин "живий і на волі".

Путін "явно" перебуває під внутрішнім тиском, сказав глава MI6.

"У вас немає групи найманців, яка просувається по автомагістралі у напрямку Москви й наближається до 125 кілометрів від Москви, хіба що ви не зовсім передбачили, що це станеться. Тому я думаю, що він [Путін. – Gazeta.ua) відчуває певний тиск", – сказав Мур.

Минулого місяця "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Тоді ж Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай, повідомляли ЗМІ. Увечері 24 червня Пригожин заявив про зупинку руху "вагнерівців" на Москву. Перед цим говорив із Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Путін домовився із Пригожиним, щоб врятувати свою шкуру – глава MI6». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі