вівторок, 25 травня 2021 11:57

Протасевича били в білоруській в'язниці - МЗС Польщі

Протасевича били в білоруській в'язниці - МЗС Польщі
У Польщі впевнені, що Протасевича били у білоруській в'язниці. Фото: скріншот з відео

У Міністерстві закордонних справ Польщі впевнені, що засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича били в білоруській в'язниці.

Сліди побоїв видно на записі відео, заявив заступник голови МЗС Польщі Павло Яблонський в ефірі "Польського радіо".

За його словами, польське зовнішньополітичне відомство налагодило контакт з родичами Протасевича. Вони не знають про його стан здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романа Протасевича визнали політв'язнем

"На записі видно, що щодо нього застосовувалося насильство, видно сліди побоїв. Щодо нього порушувалися права людини", - прокоментував Яблонський.

Мати Протасевича раніше повідомила, що її син перебуває в лікарні. Проте білоруське Міністерство внутрішніх справ заявило, що із затриманим опозиціонером нібито все добре і він у СІЗО.

Після цього поширили відео, на якому Протасевич спростовує інформацію про проблеми зі здоров'ям, а також каже, що співпрацює з білоруськими правоохоронцями і дає свідчення.

З'явилося відео із засновником Telegram-каналу Nexta Романом Протасевичем, якого затримали під час примусової посадки рейсу Ryanair у Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Протасевича били в білоруській в'язниці - МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі