пʼятниця, 21 серпня 2020 16:24

"Приїдуть з України шахтарі. Їх море безробітних" - Лукашенко пригрозив страйкарям

"Приїдуть з України шахтарі. Їх море безробітних" - Лукашенко пригрозив страйкарям
Лукашенко заявив, що покличе на роботу українських гірників. Фото: БЕЛТА

Особа, яка виконує обов'язки президента Білорусі - Олександр Лукашенко заявив, що не буде проблемою знайти заміну для страйкуючих шахтарів. У цій сфері вистачає фахівців, зокрема, в сусідніх країнах.

Про це він сказав, спілкуючись із працівниками агрокомбінату "Дзержинський", повідомляє БЕЛТА.

За його словами, оскільки середня зарплата на підприємстві "Білоруськалій" вимірюється тисячами рублів, знайти заміну страйкуючим не проблема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заявив, що вирішить ситуацію з протестами в найближчі дні

"Що ви бастуєте? Добре, бастуєте - ладно. Я команду директору дав: не треба за ними бігати. У нас в Солігорську 2 тисячі людей, які бажають працювати на" Білоруськалій ". Вони прийдуть. Чи не вони прийдуть - в усьому світі безробіття. Приїдуть з Україна шахтарі. Їх море - безробітних", - заявив Лукашенко.

У Білорусі почав падати курс рубля. Після обіду в п'ятницю 21 серпня за $1 в обмінниках просять понад 2,60 BYN. Біля пунктів обміну валюти збираються черги.

Офіційний курс Національного банку Республіки Білорусь становить 2,48 білоруського рубля за долар для п'ятниці. І понад 2,52 BYN /$ - для вихідних і понеділка.

Зараз ви читаєте новину «"Приїдуть з України шахтарі. Їх море безробітних" - Лукашенко пригрозив страйкарям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі