пʼятниця, 21 квітня 2017 07:16

Прем'єр Італії нагадав про українську кризу

Прем'єр Італії нагадав про українську кризу
Паоло Джентілоні. Фото: expres

Попри те, що провідні економіки ЄС багато втратили на санкціях проти Росії, цей крок був правильно реакцією на її агресію проти України.

З такою заявою виступив під час візиту до Вашингтона прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні, передає "Укрінформ".

"Ні США, ні Євросоюз не повинні забувати про українську кризу", - наголосив глава уряду Італії під час виступу в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Відповідаючи на питання про відносини з Москвою, Джентілоні сказав, що Італія та Німеччина найбільше втратити від введення санкцій проти РФ.

"Але ми мали рацію, реагуючи на те, що сталося", - заявив італійський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко пояснив, що для Путіна найболючіше у санкціях

Він підкреслив, що Захід повинен проявляти не слабкість, а єдність, реагуючи на агресію з боку Росії. Однак, за його словами, правильним шляхом було би не ізолювати РФ, а залучити її до світових процесів.

"Якщо ж долучити Росію до участі у міжнародних процесах, вона, скоріше за все, покаже свої слабкості", - переконаний прем'єр.

Європейський Союз відмовляється скасовувати або послаблювати санкції проти Російської Федерації, доки Кремль не почне виконувати умови Мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Італії нагадав про українську кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі