пʼятниця, 04 листопада 2022 14:36

Працівники Twitter подали до суду на Маска

Працівники Twitter подали до суду на Маска
Ілон Маск хоче звільнити половину працівників Twitter. Фото: eastnews.ua

Працівники Twitter подали колективний позов до федерального суду Сан-Франциско.

Їх обурили наміри нового власника соцмережі Ілона Маска звільнити близько 3,7 тис. осіб, передає Bloomberg.

У п'ятницю компанія має оприлюднити листа щодо масштабних скорочень для оптимізації витрат. Звільнити можуть половину штату.

Федеральний закон Worker Adjustment and Retraining Notification Act забороняє великим компаніям масово звільняти людей без попереднього повідомлення принаймні за 60 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск скасував додаткові вихідні для працівників Twitter

Працівники вимагають зобов'язати Twitter дотримуватися закону й заборонити вимогу від працівників підписувати документи про відмову від їхнього права брати участь у судовому процесі.

"Ми подали цей позов, щоб пересвідчитися, що працівники знають, що вони не мають відмовлятися від своїх прав і мають можливість їх обстоювати", – сказала адвокатка Шеннон Лісс-Ріордан.

До суду подали й на компанію Tesla. У червні Маск там звільнив близько 10% персоналу.

Через кілька днів після того, як американський мільярдер Ілон Маск придбав компанію Twitter, з неї звільнилися чимало керівників, зокрема відділів реклами, персоналу й маркетингу.

Cеред перших рішень Маска після завершення угоди щодо Twitter були звільнення генерального директора Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й Віджаї Гадде, керівника відділу правової політики, довіри й безпеки.

Також звільнили Шона Еджета, основного консультанта компанії.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Twitter подали до суду на Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі