неділя, 03 травня 2020 14:10

Потяг упав на пасажирів

Потяг упав на пасажирів
Вхід на станцію Мікавашіма ФОТО: Wikiwand

Два приміські і вантажний потяг зіткнулися поблизу Токіо в Японії 3 травня 1962-го. Загинули понад 160 людей. Постраждали майже 350.

О 9.30 увечері перший приміський потяг вирушив з вокзалу Мікавашіма. У країні святкували День Конституції. Багато людей їхали за місто. За 5 км від Токіо вантажний поїзд поїхав на червоне світло. Зійшов з рейок і зіткнувся з приміським потягом з Мікавашіми. Більшість пасажирів пережили це зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потяг з боєприпасами зійшов з рейок

Ті, хто змогли, вибралися з потяга і спустилися вниз з насипу. За кілька хвилин інший приміський потяг, не знаючи про аварію, врізався в останній вагон першого. Від удару у вантажного потяга вибухнув котел. Тих, хто залишився у приміському потязі, ошпарило окропом.

Перший приміський поїзд перевернувся і впав з насипу. Людей, які встигли спуститися, розчавило. Коли приїхали лікарі, понад сотня людей були мертві. Кілька сотень госпіталізували у важкому стані.

Дев'ятьох працівників, які обслуговували вантажний поїзд, засудили за злочинну недбалість.

Зараз ви читаєте новину «Потяг упав на пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі