вівторок, 05 грудня 2023 11:06

Допомога Україні опинилася під загрозою - демократи та республіканці у США не можуть домовитись

Допомога Україні опинилася під загрозою - демократи та республіканці у США не можуть домовитись
У Конгресі США тривають дискусії про допомогу Україні. Фото: sud.ua

У Сполучених Штатах Америки демократи та республіканці провалили переговори щодо безпеки кордону.

Це загрожує схваленню нової допомоги Україні, повідомляє канал NBC News із посиланням на помічників законодавців.

Республіканці обіцяють не голосувати за пакет нової допомоги Україні, якщо демократи не погодяться посилити закони щодо імміграції. Двопартійні переговори щодо прикордонної політики 1 грудня зайшли в глухий кут через глибокі розбіжності між законодавцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США бачать прогрес України на фронті

Один із помічників демократів сказав, що його політична сила нібито готова йти на компроміси у питаннях кордону, але республіканці наполягають на "крайній політиці".

Позицію Білого дому також розкритикував спікер Палати представників Майк Джонсон. Він звинуватив президента США Джо Байдена в ігноруванні "занепокоєнь" республіканців.

"Є відсутність чіткої стратегії в Україні, шляху до вирішення конфлікту або плану адекватного забезпечення відповідальності за допомогу, яку надають американські платники податків. Тим часом адміністрація постійно ігнорує катастрофу на нашому власному кордоні. Республіканці в Палаті представників вирішили, що будь-який додатковий пакет заходів щодо національної безпеки повинен починатися з нашого власного кордону", - наголосив Джонсон.

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування щодо додаткового пакету допомоги на $106 млрд, запропонованого президентом Джо Байденом для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі.

Голосування має відбутися цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Україні опинилася під загрозою - демократи та республіканці у США не можуть домовитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі