вівторок, 05 грудня 2023 08:53

У США сказали, коли Сенат голосуватиме за допомогу Україні

У США сказали, коли Сенат голосуватиме за допомогу Україні
У Сенаті США винесуть на голосування допомогу Україні. Фото: volynnews.com

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування щодо додаткового пакету допомоги на $106 млрд, запропонованого президентом Джо Байденом для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі.

Голосування має відбутися цього тижня, повідомляє The Hill.

За словами лідера сенатської більшості, просування законопроекту є необхідним, оскільки в України закінчуються ресурси, необхідні для відбиття агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військову базу США атакували 15 ракетами

"Я закликаю кожного сенатора подумати, де ми знаходимося в цей історичний момент. Національна безпека Америки стоїть на кону в усьому світі - в Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це може визначити траєкторію розвитку демократії на довгі роки. Ми переживаємо історичний момент", - сказав Шумер.

Видання наголошує, що законопроєкт навряд чи подолає цю початкову перешкоду, адже республіканці заявили, що голосуватимуть проти його розгляду, якщо він не включатиме заходів щодо безпеки кордону США з Мексикою.

Сенатор Кріс Мерфі, головний переговірник від демократів, заявив журналістам, що переговори зірвалися, оскільки республіканці відмовилися відступити від вимог.

"Республіканці хочуть, щоб ми проковтнули їхні найскладніші пропозиції, і не зацікавлені в тому, щоб сісти за стіл переговорів і вирішити це питання", - сказав Мерфі.

У Сполучених Штатах Америки бачать, як Україна бореться і досягає прогресу у війні проти російських військ, які міцно закріпилися на позиціях.

Ситуація на полі бою важка, але українські сили продовжують досягати прогресу. Про це на брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Зараз ви читаєте новину «У США сказали, коли Сенат голосуватиме за допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі