субота, 13 квітня 2024 01:40

Помер модельєр Роберто Каваллі

Помер модельєр Роберто Каваллі
Роберто Каваллі помер у віці 83-х років. Фото: Getty Images

На 83-му році життя помер італійський модельєр Роберто Каваллі.

Про це у п'ятницю повідомило італійське видання la Stampa.

"Роберто Каваллі помер сьогодні у своїй рідній Флоренції. Великий стиліст у віці 83 років деякий час хворів", - повідомили.

У Каваллі залишилося шестеро дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка серіалу "Друзі" помер у віці 54 років

Бренд Каваллі здобув популярність у 1970-х роках. Тоді модельєр винайшов і запатентував новітню процедуру нанесення малюнків на шкіру і представив публіці свої роботи в області клаптевої техніки.

У 1970 році він представив свою першу колекцію на паризькому показі.

Каваллі відкрив невеликий магазин у Сен-Тропе, де продавав вживані і перероблені джинси у власному стилі, куди прийшли Бріжит Бардо і Мік Джаггер.

У 2002 році Каваллі відкрив своє перше кафе-магазин у Флоренції, оновивши його своїми фірмовими анімалістичними принтами.

Попри зростання продажів, у 2014 році однойменний бренд Каваллі почав зазнавати щорічних збитків через погане забезпечення боргових зобов'язань.

У 2015 році родина модельєра продала 90-відсоткову частку компанії Clessidra інвестору, що спеціалізується на італійському бізнесі.

У березні 2019-го компанія подала заяву про банкрутство, а пізніше того ж року її купив дубайський девелопер Vision Investment Co.

Роберто Каваллі прославляв гламур і надмірність, "відправляючи моделей на подіум в сукнях з леопардовим принтом, прикрашених дорогоцінними каменями, потертих джинсах, атласних корсетах та іншому невибагливо кричущому одязі", повідомив The New York Times.

У грудні 2020 року пішов із життя французький модельєр П'єр Карден.

У лютому 2023 року у віці 88 років помер французький модельєр, засновник бренду популярних парфумів Пако Рабанн.

Зараз ви читаєте новину «Помер модельєр Роберто Каваллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі