понеділок, 02 січня 2023 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща придумала, як остаточно покінчити з енергоресурсами з РФ

Польща придумала, як остаточно покінчити з енергоресурсами з РФ
Польща намагається знайти заміну російському викопному паливу. Фото: pixabay.com

Польща активно розвиває атомну енергетику, прагнучи гарантувати енергетичну незалежність Європи від Росії на тлі її повномасштабного вторгнення в Україну.

Таким чином Варшава планує знайти заміну російському викопному паливу, заявив експерт з енергетики польського економічного інституту Адам Ющак, повідомляє Financial Times.

"Ми бачимо значні зміни в польському та європейському мисленні щодо атомної енергетики. Тепер всі повністю усвідомлюють, що ми маємо замінити викопне паливо, особливо імпортоване з РФ", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передумав: Путін дозволив приймати газові борги від "недружніх країн" не лише у рублях

За даними польського економічного інституту, уже за 20 років атомна енергетика має забезпечувати в країні від 25 до 40% виробництва електроенергії – залежно від кількості побудованих реакторів.

Також польський уряд покладає на ядерну енергетику основні надії щодо зупинки глобального потепління.

Влада Російської Федерації обговорює додаткове постачання газу трубопроводом "Ямал – Європа", а також через Туреччину. Росія заявила про готовність поновити постачання газу до Європи, заявив 26 грудня віцепрем'єр РФ Олександр Новак.

Зараз ви читаєте новину «Польща придумала, як остаточно покінчити з енергоресурсами з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі