середа, 06 квітня 2022 02:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща наполягає на збільшенні санкцій проти Росії та ембарго на нафту - МЗС

Польща наполягає на збільшенні санкцій проти Росії та ембарго на нафту - МЗС
Польща закликає продовжувати вводити санкції проти Росії за її звірства в україні. Фото: Pixabay.

Поширення заборони на імпорт лише російського вугілля у Польщі вважають недостатнім. Там продовжують закликати до ембарго на російські нафту та газ.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на заяву заступника глави Міністерства закордонних справ Польщі Марцина Пшидача Onet.pl.

Він нагадав, що Польща закликає до більших санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО

"Сьогодні нафту дійсно можуть замінити танкерами з абсолютно різних напрямків. Потрібне сміливе політичне рішення, щоб припинити грати в такі напівзаходи . Якщо ми хочемо, щоб російська економіка відчула ці санкції, ми повинні піти набагато далі",- наголосив Пшидач.

У відповідь на масові вбивства на Київщині ЄС запроваджує ембарго на вугілля з Росії. Вугільна заборона коштуватиме Росії $4 млрд щороку. Про нафтогазове та газове ембарго поки не йдеться.

США та союзники оголосять про новий пакет санкцій проти Росії в середу. Новий пакет санкцій заборонить усі нові інвестиції в РФ, посилить санкції проти російських фінансових установ і державних підприємств. Також запровадять санкції проти російських урядовців і членів їхніх сімей.

Зараз ви читаєте новину «Польща наполягає на збільшенні санкцій проти Росії та ембарго на нафту - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі