вівторок, 05 квітня 2022 20:31

Росії - каюк: США та союзники оголосять новий пакет санкцій

Росії - каюк: США та союзники оголосять новий пакет санкцій
Захід давитиме Росію санкціями за її агресію проти України. Фото: Getty Images

США та союзники оголосять про новий пакет санкцій проти Росії в середу.

Про це пише CNN.

США оголосять про нові санкції проти РФ у координації із G7 країн і Європейським Союзом.

Масштабний пакет "завдасть значних витрат Росії і спрямує її далі на шлях економічної, фінансової і технологічної ізоляції", - сказав чиновник президентської адміністрації.

Новий пакет санкцій заборонить усі нові інвестиції в РФ, посилить санкції проти російських фінансових установ і державних підприємств. Також запровадять санкції проти російських урядовців і членів їхніх сімей.

"Ці заходи призведуть до деградації головних інструментів російської державної влади, завдадуть серйозних і негайних економічних збитків Росії і притягнуть до відповідальності російську клептократію, яка фінансує та підтримує війну Путіна", - заявив американський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зґвалтування, вбивства, насильство" - воєнні злочини Росії підняли на ноги Радбез ООН

Він додав: "Ми вже дійшли висновку, що Росія скоїла воєнні злочини в Україні, і інформація з Бучі свідчить про нові докази таких злочинів.

Як сказав президент, ми працюватимемо з усім світом задля повної відповідальності за ці злочини. Одним із таких інструментів є санкції, і ми інтенсивно працюємо з європейськими союзниками над подальшими санкціями".

Президент РФ Володимир Путін - воєнний злочинець, його треба судити, сказав президент США Джозеф Байден.

Євросоюз запровадить ембарго на вугілля та ще низку санкцій проти РФ, заявила сьогодні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Росії - каюк: США та союзники оголосять новий пакет санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі