неділя, 03 квітня 2022 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО

Польща готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО
У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО. Фото: dw

Польща хоче, щоб Сполучені Штати Америки збільшили свою присутність в Європі.

Йдеться про збільшення солдат із нинішніх 100 тисяч до 150 тисяч у майбутньому. Про це заявив віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський в інтерв'ю виданню WELT

"Це пов'язано зі зростаючою агресивністю Росії", - заявив Качинський.

За його словами, Польща відкрита і для розміщення ядерної зброї США на своїй території. Проте ця ініціатива має виходити від США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО посилює присутність у Європі – The Wall Street Journal

"Якби американці попросили нас зберігати ядерну зброю США в Польщі, ми були б відкриті для цього. Це значно зміцнило б стримування Росії та було б для РФ чітким сигналом," – заявив віцепрем'єр-міністр.

Він додав, що зараз таке питання не стоїть гостро, "однак це може скоро змінитися".

Італія готова виступити гарантом нейтралітету України. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес, повідомив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо після зустрічі в Баку зі своїм азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим. "Італія працює в режимі нон-стоп, щоб покласти край цьому конфлікту за допомогою санкцій, ніколи не відмовляючись від дипломатичного каналу", - сказав італійський дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Польща готова розмістити у себе ядерну зброю НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі