четвер, 06 квітня 2023 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Половину військових РФ з Білорусі перекинуть в Україну: відомий напрямок

Половину військових РФ з Білорусі перекинуть в Україну: відомий напрямок
У Білорусі російські військові проходять підготовку.  Фото: ілюстративне, facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

На території Білорусі не фіксується створення ударних угруповань, які могли б піти в наступ на Україну з півночі.

Невдовзі кількість росіян у Білорусі зменшиться вдвічі. Близько 2 тис. військових РФ перекинуть воювати на схід, повідомив спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко на брифінгу 5 квітня, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. І ударного угруповання, яке було б готове здійснити вторгнення на територію України, розвідка не фіксує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Наєв прокоментував пересування військової техніки в Білорусі

"Білорусь, підтримуючи Росію, надає свою територію для російських військ, зокрема, для проведення підготовки, надає свій повітряний простір і всілякі сприяння. Також відбуваються спільні навчання між підрозділами Білорусі і Росії. На цей час, після проведення певної підготовки для російських військових, відбувається їхня ротація. Нам відомо, що розпочалися заходи з виведення російських підрозділів на територію Росії з Білорусі", – сказав Демченко.

Раніше ДПСУ повідомляла про перебування близько 4 тис. російських військових у Білорусі. За словами Демченка, тепер їхня кількість зменшиться.

"За нашими даними, з Білорусі вийде близько 2 тисячі російських військових, яких Росія надалі планує залучити до бойових дій на сході нашої країни для посилення свого угруповання", – додав він.

За словами спікера, кількість і характер дій на кордоні саме білоруських військ, залишаються незмінними. Водночас українські сили готові до будь-яких сценаріїв.

4 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Білорусь вже отримала від РФ штурмові літаки та комплекси "Іскандер-М", які здатні завдати тактичні ядерні удари. Навчання білоруських розрахунків порядку застосування "Іскандер-М" нібито почалися на одному з полігонів РФ 3 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Половину військових РФ з Білорусі перекинуть в Україну: відомий напрямок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі