вівторок, 27 березня 2018 18:06

Під Москвою масові сміттєві бунти: вимагають забрати відходи мегаполіса

Масові перекриття доріг до сміттєзвалищ та сутички з поліцією тривають під столицею РФ Москвою.

Одразу в 7 населених пунктах виникли акції протесту, пише "Медуза".

Наймасовіші виступи тривають у Волоколамську, де вимагають закриття сміттєвого полігону "Ядрово". Протест посилився, коли 39 дітей в Волоколамську госпіталізували з підозрою на отруєння через викид зі звалища газу-метану. Влада Московської області пообіцяли закрити полігон.

Автор: Медуза
  Акція у Волоколамську 27 березня 2018 року
Акція у Волоколамську 27 березня 2018 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Кемерові: на масовий мітинг прибувають силовики

Однак вантажівки з московськими відходами продовжують їхати та звалище.

Близько 150 людей заблокували сміттєвий полігон в Коломні. Акція протесту триває з 24 березня. Люди, постійно змінюючи одне одного, стоять на дорозі увесь день і ніч, не пропускаючи сміттєвози з Москви на полігон "Воловичі".

Автор: vk.com/net_svalke_kolomna
  Акція у Коломні 26 березня 2018 року
Акція у Коломні 26 березня 2018 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атмосфера срача" - показали фото дитячих майданчиків у Криму

Масовий пікет влаштували в райцентрі Клин. На полігон "Алексинський кар'єр", який приймав місцеве сміття, з 2013 року почали звозити відходи і з інших регіонів.

"Очі ріже, дихати взагалі неможливо навіть в кімнаті з щільно закритими вікнами", - розповідають жителі. - "Щодня після восьмої вечора відчуваємо нудоту і різкий головний біль".

26 березня протестував райцентр Таруса, що у Калузькій області РФ. Тут пройшли акції проти роботи сміттєпереробного заводу. Поліція розігнала протестувальників, кількох нібито затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів очищатимуть від сміття протягом трьох тижнів

Також жителі села Свістягіно у Воскресенському районі Московської області в неділю перекрили дорогу до споруджуваного сміттєспалювального заводу.

Акції проти будівництва сміттєвих полігонів та заводів пройшли також у селах Воскресенського, Солнечногорского, Ногінського та Наро-Фомінського районів Московської області.

21 березня у Волоколамську через викид газу-метану на сміттєвому полігоні "Ядрово", постраждал 39 школярів місцевої школи. 23 дитини госпіталізували, ще 16 отримали допомогу на місці.

Зараз ви читаєте новину «Під Москвою масові сміттєві бунти: вимагають забрати відходи мегаполіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі