середа, 14 квітня 2021 19:28

Піцу від Domino's привозять автономні автомобілі-роботи

Піцу від Domino's привозять автономні автомобілі-роботи
Доставка піци автономним автомобілем-роботом у США / CNN

В американському Х'юстоні піцерія Domino's запустила службу доставки автомобілів-роботів для клієнтів. До частини клієнтів їжу доставляють повністю автономні транспортні засоби виробництва Nuro.

Клієнт може вибрати доставку роботом і отримує текстове повідомлення з оновленою інформацією про місцезнаходження автомобіля і кодом, який слід використати для отримання замовлення. Як тільки машина під'їжджає, клієнт вводить номер на сенсорному екрані бота, і двері машини відкриваються, щоб віддати їжу. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогер навчив робопса від Boston Dynamics мочитися пивом у склянку

Автомобіль-робот Nuro - перший повністю автономний транспортний засіб доставки, які отримав схвалення регулюючих органів міністерства транспорту США в минулому році.

Це не перша спроба Domino's ввести автономні доставки. У 2017-му компанія використала безпілотний гібрид Ford Fusion для доставки піци клієнтам в місті Анн-Арбор, США. У 2013-му Domino's тестувала доставку піци за допомогою дронів у Великій Британії.

Хоча ці експерименти корисні, коли йдеться про інновації і створення реклами для бренду, проте наразі клієнти не повинні очікувати серйозних змін в способах доставки їжі.

"Нашому бренду ще слід багато дізнатися про автономні доставки. Ця програма дозволить краще зрозуміти, як клієнти реагують на такі способи, як взаємодіють з роботом і як це впливає на нашу роботу", - каже про ініціативу старший віце-президент Domino's Денніс Мелоні.

Domino's - не перша мережа піцерій, яка використовує цю технологію. У 2018-му Pizza Hut оголосила, що працює з Toyota над випуском повністю автономного автомобіля для доставки.

Зараз ви читаєте новину «Піцу від Domino's привозять автономні автомобілі-роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі