четвер, 14 квітня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон навчатиме військових ЗСУ роботі з новою зброєю США

Пентагон навчатиме військових ЗСУ роботі з новою зброєю США
Представник Пентагону Джон Кірбі. Фото: defense.gov

Деякі з нових видів озброєнь, які Сполучені Штати Америки, відправляють в Україну, вимагатимуть підготовки українських військових.

Ідеться про використання гаубиць та протиартилерійських радіолокаційних станцій. Їх раніше не було у розпорядженні Збройних сил України, повідомив представник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США скликало засідання для швидкого озброєння України - ЗМІ

За його словами, американські військові досі працюють над форматом навчання. Кірбі запевнив, що відповідні тренінги організують "дуже швидко". І зробить це Пентагон.

Найімовірніше, представників ЗСУ відправлять на європейські бази НАТО для проходження навчання. Після цього вони повернуться в Україну та проведуть тренінги для всіх військовослужбовців, повідомив Кірбі.

Раніше президент США Джо Байден під час розмови з українським колегою Володимиром Зеленським заявив, що Вашингтон надасть Україні військову допомогу ще на $800 млн.

У новому пакеті збройної допомоги США серед іншого передбачили передачу Україні бронетранспортерів, вертольотів, гаубиць, безпілотників-камікадзе та ракет Javelin.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон навчатиме військових ЗСУ роботі з новою зброєю США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі