середа, 13 квітня 2022 21:44

Спецтема: Війна Росії проти України

США передадуть Україні нову військову допомогу

США передадуть Україні нову військову допомогу
Сьогодні Зеленський і Байден говорили телефоном. Фото: Getty Images

США нададуть Україні артилерію, бронетранспортери і гелікоптери на $800 млн.

Про це заявив президент США Джозеф Байден у середу.

"Я щойно розмовляв із президентом Зеленським і поділився з ним у розмові, що моя адміністрація затверджує ще $800 мільйонів доларів на поставки Україні зброї, боєприпасів та іншої допомоги у сфері безпеки", - сказав Байден.

Йдеться про велику кількість високоефективних систем озброєння і нові засоби, адаптовані до нового наступу РФ, який може відбутися найближчим часом на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба брати" - військові НАТО в захваті від української армії

"Нові засоби включають артилерійські системи, артилерійські снаряди і бронетранспортери. Я також схвалив передачу додаткових гелікоптерів.

Крім того, ми продовжуємо сприяти передачі значних сил та засобів з боку наших союзників і партнерів по всьому світу", - заявив Байден.

Стабільне постачання зброї Україні сприяли провалу цілей президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, які він планував на початку, зауважив президент США.

"Я запевнив президента Зеленського, що американський народ продовжить стояти разом з хоробрим українським народом у його боротьбі за свободу", - сказав Байден.

Сьогодні президент Володимир Зеленський закликав світ терміново надати Україні важку артилерію, важку бронетехніку, системи протиповітряної оборони та літаки.

Другий етап війни в Україні буде складнішим і кровопролитнішим, заявили в НАТО.

РФ спробує вдруге захопити всю Україну, схід і південь - проміжні цілі перед ще однією спробою, сказали в Міноборони України.

Зараз ви читаєте новину «США передадуть Україні нову військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі