вівторок, 02 січня 2024 13:55

Пасажирський літак зіткнувся з бортом берегової охорони й вигорів ущент

Пасажирський літак зіткнувся з бортом берегової охорони й вигорів ущент
У Японії зіштовхнулися літаки. Фото: NHK

У Японії в аеропорту Токіо літак Japan Airlines із майже 400 людьми на борту зіткнувся із повітряним судном берегової охорони під час посадки. У результаті інциденту літак повністю вигорів.

Пасажири та члени екіпажу Airbus A350 вижили, але загинуло кілька співробітників берегової охорони, повідомляє NHK.

"В аеропорту Ханеда у столиці Японії 2 січня на злітно-посадковій смузі загорівся літак авіакомпанії Japan Airlines. Попередньо йдеться про літак, що прибув до аеропорту Ханеда з Нового аеропорту Тітосе (New Chitose Airport) рейсом 516JAL. Усіх людей, що перебували на борту - 367 пасажирів, ще 12 членів екіпажу - евакуювали", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію сколихнув надпотужний землетрус

На відео - момент приземлення літака, що горить, а також евакуації 367 осіб.

Пасажирський літак, ймовірно, зіткнувся з літаком берегової охорони, що і стало причиною пожежі. Берегова охорона підтвердила факт зіткнення свого літака з пасажирським літаком JAL.

Попередньо на борту літака берегової охорони перебувало шестеро людей, капітану вдалося врятуватися, інші п'ятеро - вважаються зниклими безвісти.

У Японії за останні 12 годин зафіксували понад 100 землетрусів. Від підземних поштовхів загинули люди.

Зараз ви читаєте новину «Пасажирський літак зіткнувся з бортом берегової охорони й вигорів ущент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі