понеділок, 04 липня 2022 12:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Папа Римський заговорив про візит в Україну

Папа Римський заговорив про візит в Україну
Папа Римський Франциск хоче скоро відвідати Україну. Фото: eastnews.ua

Папа Римський Франциск планує приїхати в Україну й Росію. Має намір зробити це після візиту в Канаду в липні.

Глава Католицької церкви заявив, що хотів би спочатку поїхати до Москви. Наголосив, що хотів би якось вплинути на керівництво Росії, яке веде війну проти України. Про це передає Reuters.

"Я хотів би поїхати в Україну. Але спочатку – в Москву. Російський президент може дати мені невелике вікно, щоб послужити справі миру. І тепер можливо, що після того, як я повернуся з Канади, мені вдасться поїхати в Україну", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будь ласка, не губіть людство": Папа Римський звернувся до лідерів світу щодо України

Понтифік підкреслив, що насамперед планує поїхати в країну-агресорку Російську Федерацію.

"Спробую якось допомогти. Але я хотів би побувати в обох столицях", – заявив він.

Офіційний візит Папи Франциска до Канади заплановано на 24-30 липня. Однак він може бути відтермінований через травму коліна понтифіка. Саме через це скасували його офіційний візит до Демократичної Республіки Конго та Південного Судану на початку липня.

4 червня Папа Римський Франциск заявив, що має намір приїхати в Україну з робочим візитом. Понтифік зауважив, що це відбудеться в "слушний момент".

30 червня Папа Римський назвав напад Росії на Україну "жорстокою та безглуздою агресивною війною". Він звинуватив РФ у "збройному завоюванні, експансіонізмі й імперіалізмі". Сказав про це перед делегацією православних лідерів Вселенського патріархату. Папа Франциск звернувся до православного духівництва із закликом засудити російську агресію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський заговорив про візит в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі