четвер, 05 січня 2023 06:29

Палата представників США вшосте провалила голосування за спікера

Палата представників США вшосте провалила голосування за спікера
Палата представників вирішила оголосити перерву. Фото: pixabay.com

Палата представників Сполучених Штатів Америки в середу провалила шосте голосування та знову перенесла вибори спікера.

Лідер Республіканської партії в нижній палаті Кевін Маккарті не спромігся набрати мінімально необхідних 218 голосів, щоб обійняти посаду спікера, пише CNN. Голосування перенесли на 12:00 четверга (19:00 за Києвом).

"Маккарті вшосте за два дні не набрав достатньої кількості голосів, щоб стати наступним спікером", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за сто років. Палата представників США не змогла обрати спікера

Підрахування голосів у цьому раунді не змінився порівняно з попередніми двома: Маккарті набрав 201 голос, представник Демократичної партії Гакім Джефріс набрав 212 голосів, а Байрон Дональдс, якого протрампівське крило партії висунуло проти Маккарті, набрав 20 голосів.

Палата представників вирішила оголосити перерву.

Останній раз голосування за спікера проходило в кілька турів у 1923 році, коли спікер Фредерік Гіллетт, штат Массачусетс, переобрався на дев'ятому турі голосування.

18 листопада спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі пішла з посади. Пелосі зробила заяву про відставку під час виступу в Палаті представників, викликавши оплески демократів, хоча багато республіканців вирішили не приходити на захід. Пелосі сказала, що не піде у відставку з Палати представників, а продовжить представляти Сан-Франциско, як вона це робила протягом 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Палата представників США вшосте провалила голосування за спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі