понеділок, 13 березня 2023 10:34

"Отримав бутерброд від кіноакадемії": мережа вибухнула шквалом критики за "Оскар" фільму про Навального
8

Стрічка канадського документаліста Деніела Роера "Навальний" отримала премію "Оскар" в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм".

Фільм розповідає про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального 2020 року, його лікування в Німеччині та повернення в Росію, передає Gazeta.ua.

Отримувати статуетку разом командою фільму вийшла на сцену дружина Навального Юлія з їхніми спільними дітьми – донькою Дарією та сином Захаром. Навальний зараз відбуває покарання за сфабрикованою справою в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мистецтво не може бути нейтральним: Зеленський виступив на відкритті "Берлінале"

У своїй короткій промові дружина росіянина заговорила про "боротьбу за демократію".

"Мій чоловік у в'язниці за те, що каже правду. Мій чоловік у тюрмі просто за те, що захищає демократію. Олексію, я мрію про день, коли ти опинишся на волі, і наша країна буде вільною. Залишайся сильним, моє кохання", – сказала Навальна.

Режисер фільму, отримуючи золоту статуетку, заявив, що хотів би присвятити нагороду Навальному і всім політичним в'язням у світі.

"Олексію, світ не забув твоє важливе послання - всі ми не повинні боятися протистояти диктаторам і авторитаризму", – сказав Роер.

Тим часом у мережі спалахнув шквал критики на адресу Американської кіноакадемії за такий вибір фільму.

Зокрема, користувачі залишають коментарі під постом про перемогу "Навального" у Twitter організаторів "Оскара".

Мережа вибухнула критикою через "Оскар" фільму про "Навального"
Фото: скриншот
Мережа вибухнула критикою через "Оскар" фільму про "Навального"
Мережа вибухнула критикою через "Оскар" фільму про "Навального"
Мережа вибухнула критикою через "Оскар" фільму про "Навального"
Мережа вибухнула критикою через "Оскар" фільму про "Навального"

Кіноакадемію дорікнули в тому, що був проігнорований фільм про Україну "Будинок зі скалок". Це другий фільм в історії незалежної України, який отримав номінацію на "Оскар".

Документальна стрічка розповідає про українських дітей в місті Лисичанську Луганської області, яке довгий час було прифронтовим, а тепер окуповане російською армією.

"Проігнорувати фільм про українських дітей у прифронтовому місті, але дати "Оскар" фільму про хлопця, який підтримує окупацію української території. Ганьба", – пише Andrii Polukhin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З вами щось не так" – Кулеба звинуватив в лицемірстві організаторів "Оскара"

Користувачі мережі нагадали про скандальну заяву Навального щодо Криму. Після анексії півострова 2014 року політик говорив, що Крим повинен залишитися в складі РФ.

"Крим – це що, бутерброд з ковбасою, чи що? Його туди-сюди повертати...", – казав Навальний.

"Оскар" відійшов "харошему pycькому" Навальному, для якого Крим чи то "бутерброд з ковбасою, чи вже перемелений фарш"… От і відповідь на питання, чому не дали кілька хвилин для промови (Володимира. – Gazeta.ua) Зеленського", – написала Лариса Сарган.

95-а церемонія вручення премії "Оскар" Американської кіноакадемії проходила в ніч на 13 березня у кінотеатрі "Долбі" у Лос-Анджелесі. Ведучими церемонії втретє став комік, телеведучий Джиммі Кіммел.

Церемонія оголошення переможців пройшла в традиційному форматі: з червоною доріжкою (цьогоріч кольору шампань) та гостями у залі.

На найбільше статуеток претендувала стрічка "Все завжди і одразу" режисерів Дена Квана і Деніела Шайнерта – вона зібрала 11 номінацій. Далі йшли фільми "На західному фронті без змін" та "Банші Інішеріна", які отримали по дев'ять номінацій.

Зараз ви читаєте новину «"Отримав бутерброд від кіноакадемії": мережа вибухнула шквалом критики за "Оскар" фільму про Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі