неділя, 27 березня 2022 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан пояснив відмову підтримати ембарго на нафту і газ з Росії

Орбан пояснив відмову підтримати ембарго на нафту і газ з Росії
Угорщина не підтримує ембарго на нафту і газ з Росії. Фото: bbc.com

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив відмову підтримати ембарго на нафту і газ з Росії.

Крім Угорщини, Австрія та Німеччина також вважають, що якщо російський газ і нафта не надійдуть, економіка зупиниться. Про це він повідомив на угорському радіо Кошута, пише Telex.

"Питання до Угорщини не в тому, чи готова вона платити трохи більше грошей за енергію та допомогти Україні, бо тоді ми були б готові до цього. Йдеться про те, чи з'явиться вона взагалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знецінення рубля: тури для росіян в Туреччину й Єгипет подорожчали вдвічі

Що стосується нафти, він додав, що відновлення нафтопереробних заводів в Угорщині зайняло б кілька років, якби Угорщина отримувала нафту з іншого місця.

"Українці просять повністю закрити угорську економіку, знову втратити роки розвитку та знизити рівень ефективності угорської економіки до рівня, де він був 8-10 або скільки років тому. Якщо не буде нафти і газу, угорська економіка зупиниться: доведеться закривати заводи, буде масове безробіття", - заявив Орбан.

Проте від допомоги Україні прем'єр-міністр не відмовився.

"Я зроблю все можливе, щоб допомогти українцям, тому що на них напали, вони потрапили в біду. У такій драматичній ситуації суперечка про те, як поводилися з нашими меншинами, другорядна. Не забудемо, але це другорядно. Ми зробимо все, що в наших силах, але не можна вимагати від них розорити себе заради них", - заявив.

Угорщина дозволила українським перевізникам до 30 квітня здійснювати усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни без дозволів. Угорщина стала четвертою країною ЄС, яка ввела тимчасовий бездозвільний режим. Раніше Латвійська Республіка дозволила усі двосторонні та транзитні перевезення територією своєї країни без дозволів для українських перевізників.

Зараз ви читаєте новину «Орбан пояснив відмову підтримати ембарго на нафту і газ з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі