субота, 05 березня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України - посол США в ООН

Окупанти наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України - посол США в ООН
Окупанти зазіхнули на Південноукраїнську АЕС. Це другий за величиною ядерний об'єкт України з точки зору вироблення електроенергії. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Окупаційні війська Росії наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України.

Про це заявила представник Сполучених Штатів Америки в ООН Лінда Томас-Грінфілд, пише CNN.

"Російські сили зараз знаходяться у 20 милях і наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України", - сказала вона, не уточнивши про який об'єкт йдеться.

За даними "Енергоатому", другим за величиною ядерним об'єктом України — з точки зору вироблення електроенергії - є Південноукраїнська атомна електростанція в Миколаївській області на півдні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізька АЕС повернулася в українські руки - МВС

"Президент Путін повинен зупинити цю гуманітарну катастрофу, поклавши край цій війні і припинивши ці безсовісні напади на народ України", - додала Томас-Грінфілд.

Вона заявила, що неминуча небезпека зберігається після того, як минулої ночі вдалося "ледве уникнути" катастрофи. Ідеться про пожежу на Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі.

"Міжнародна спільнота має бути одностайним у вимозі, щоб російські сили припинили свій небезпечний наступ. І, як я вже говорила, народ України розраховує на нас, і ми не повинні його підвести", - наголосила посол.

Обстрілювати енергоблоки АЕС в Енергодарі загарбники почали в ніч на 4 березня. Через це спалахнула пожежа. Поки що радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров'ю населення.

Під час штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України - посол США в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі