понеділок, 07 лютого 2022 15:29

Однопартійці британського прем'єра говорять про його неминучу відставку

Однопартійці британського прем'єра говорять про його неминучу відставку
Депутат-консерватор Чарльз Вокер порівняв положення Джонсона з грецькою трагедією / Getty Images

Відставка прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона з поста членами Консервативної партії "неминуча".

Про це заявив член партії Чарльз Вокер, пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загрозу російського вторгнення в Україну обговорять лідери трьох країн

"Це неминуче закінчиться тим, що він піде, тому хочу, щоб у нього була якась свобода дій у цьому", - сказав він.

Депутат-консерватор Стівен Хаммонд також заявив, що для Джонсона поточна ситуація "виразно схожа на початок кінця".

Водночас колишній лідер Консервативної партії Дункан Сміт заявив, що потенційним суперникам Джонсона необхідно "стримати" амбіції, а уряд має зосередитися на роботі, щоб "не вкинути країну в кризу".

Вже понад 15 депутатів від Консервативної партії, яку очолює Джонсон, публічно закликали його залишити свою посаду.

Заклики до відставки Джонсона з'являються з грудня 2021 року через скандал з вечірками прем'єра під час карантину. Тоді The Guardian опублікувала фото Джонсона та його дружини в оточенні кількох держслужбовців у саду на Даунінг-стріт у травні 2020 року. На столі перед політиком та компанією - вино та сир. За даними видання, всього на події було 19 людей. На той час у Британії діяли жорсткі карантинні обмеження – спілкуватися один з одним особисто могли лише дві людини, які не живуть разом.

Пізніше The Mirror також опублікувало фото з Джонсоном під час вікторини, яка, за даними видання, відбулася 15 грудня 2020 року. На фото прем'єр сидить за столом поруч із двома колегами зі святковою мішурою на шиї та жінкою у ковпаку Санта-Клауса.

Джонсон спочатку казав, що жодних вечірок не було, проте 8 грудня 2021 року, виступаючи у Палаті громад, пообіцяв провести перевірку. Пізніше він також приніс вибачення.

Після скандалу, згідно з грудневими опитуваннями, рейтинг схвалення роботи кабінету Джонсона впав до рекордно низького показника за час його перебування на чолі уряду - 66% британців негативно оцінили його діяльність, і лише 24% - позитивно.

Понад 100 членів елітного британського спецназу відправили до України через загрозу вторгнення Росії. Вони працюватимуть у країні як військові радники.

Зараз ви читаєте новину «Однопартійці британського прем'єра говорять про його неминучу відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі