неділя, 06 лютого 2022 01:15

Загрозу російського вторгнення в Україну обговорять лідери трьох країн

Загрозу російського вторгнення в Україну обговорять лідери трьох країн
Зустріч лідерів трьох країн відбудеться у форматі Веймарського трикутника. Фото: DW

У вівторок, 8 лютого, у Берліні президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Про це повідомляє польське видання RMF24.

Глава кабінету президента Польщі Павел Шрот зазначив, що темою переговорів лідерів стануть питання безпеки у регіоні Центральної та Східної Європи. Вони проведуть зустріч у форматі Веймарського трикутника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив із главою Євроради ситуацію в регіоні

Про таку зустріч кілька днів тому заявляв глава бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумоч. Він повідомляв, що темою переговорів стане Україна.

"І Франція, і Німеччина, і Польща проводять різноманітні заходи (щодо ситуації в Україні). Кожна з цих країн має свої контакти і лідерам трьох великих європейських країн варто обмінятися цими контактами", - сказав Кумоч.

Президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорили Україну під час телефонної розмови. Вони домовилися працювати разом над новими санкціями проти Росії у разі її агресії. За їхніми словами, в першу чергу потрібно намагатися вирішити конфлікт між Україною та Росією завдяки дипломатії.

Зараз ви читаєте новину «Загрозу російського вторгнення в Україну обговорять лідери трьох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі