середа, 16 червня 2021 03:47

Німеччина змінить свою позицію щодо "Північного потоку-2" після виборів - МЗС

Німеччина змінить свою позицію щодо "Північного потоку-2" після виборів - МЗС
Кулеба висловився про "Північний потік-2". Фото: Укрінформ

Позиція Німеччини щодо газопроводу "Північний потік-2" може змінитися після виборів нового канцлера, які заплановані в країні на вересень 2021 року.

"Насправді в Німеччині є багато голосів проти Північного потоку-2, тому позиція Берліну може змінитися після майбутніх виборів. США також не відмовилися повністю від санкцій. Це швидше перерва. Тому наша боротьба за збереження національних інтересів України і європейської безпеки продовжуватиметься", – зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє пресслужба.

Кулеба додав, що дуже небезпечно для загальної євроатлантичної безпеки і єдності передавати в руки президента РФ Володимира Путіна таку потужну політичну зброю, як Північний потік-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна "вигризла" згадку про ПДЧ. Його треба надати вже наступного року - Кулеба

Цьогорічний саміт НАТО безрезультатний. Альянс знову відмовився від чіткої стратегії реагування на агресивні дії Росії в Чорному морі. Щодо України повторили слова 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина змінить свою позицію щодо "Північного потоку-2" після виборів - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі