субота, 24 вересня 2022 13:29

Німеччина закупить газ замість російського: ЗМІ сказали, в кого

Німеччина закупить газ замість російського: ЗМІ сказали, в кого
Канцлер Німеччини Олаф Шольц здійснює дводенну поїздку країнами Аравійського півострова. Фото: twitter.com/OlafScholz

У суботу, 24 вересня, канцлер Німеччини Олаф Шольц у Джидді проведе переговори з питань постачання енергоносіїв з головними представниками королівської родини Саудівської Аравії, включаючи наслідного принца Мухаммеда бен Салмана.

Зараз канцлер здійснює дводенну поїздку країнами Аравійського півострова, пише DW.

Під час поїздки Шольца, якого супроводжує ділова делегація з провідних представників німецького бізнесу, Берлін сподівається підписати конкретні угоди в енергетичній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вже програв - Блінкен про шантаж Європи

Німецькі компанії підпишуть контракти на скраплений природний газ (ЗПГ) та водневу енергетику в рамках візиту Шольца на Близький Схід, за даними Reuters.

Німеччина хоче отримувати енергію у всьому світі, і країни Перської затоки є однією з частин для досягнення цієї мети.

2 вересня російський "Газпром" оголосив про повну зупинку прокачки газу трубопроводом "Північний потік".

Пізніше Кремль зізнався, що причиною повного припинення поставок і закриття газопроводу "Північний потік-1" між Берліном і Москвою стали санкції Заходу. Також у Кремлі заявили, що санкції "спричиняють хаос" щодо ремонтних робіт на трубопроводі.

Європейський Союз добре підготовлений на випадок повного припинення постачання російського газу, заявив єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина закупить газ замість російського: ЗМІ сказали, в кого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі