середа, 08 лютого 2023 19:32

Німеччина передала військову допомогу: список

Німеччина передала військову допомогу: список
У Берліні оновили список військової допомоги Україні. Фото: Pexels

Уряд Німеччини опублікував оновлений список допомоги Україні.

У списку самохідні зенітні установки, спеціальні машини та вантажівки. Про це йдеться на сайті уряду.

На фронт відправили два ЗСУ Gepard та 6 тис. зенітних боєприпасів. Україна отримала вже 32 зенітних самохідних установки Gepard від Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков анонсував багато хороших новин після зустрічі з німецьким колегою

Також у списку допомоги, яку готують до відправлення, вказано ще п'ять установок Gepard. Також там є п'ять інженерних танків Dachs та п'ять мостоукладальників Biber.

У пакеті допомоги також є п'ять автомобілів, які раніше належали прикордонній службі Німеччини, 29 електрогенераторів, шість вантажівок із гаковою системою завантаження, шість мобільних антенних систем та 18 відкатних платформ.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прибув з візитом до Києва і передав українському колезі Олексію Резнікову танк Leopard 2. Втім, у подарунок міністр оборони України поки отримав іграшкову модель танка.

Справжні танки Leopard 2A6, які Берлін надав Києву в межах військової допомоги, прибудуть в Україну наприкінці березня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина передала військову допомогу: список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі