понеділок, 07 травня 2018 13:49

Незадоволення Путіним зростає: росіяни висловили свою думку

Росіяни не задоволені роботою президента Володимира Путіна у соціальній сфері.

Згідно із дослідженням соціологів Левада-центру, проведеного в кінці квітня, напередодні інавгурації президента, найчастіше респонденти відносять до успіхів Путіна повернення Росії статусу великої шанованої держави - 47%, стабілізацію обстановки на Північному Кавказі - 38 %, утримання Росії від розпаду 27 %, пише rbc.ru.

У претензіях до Володимира Путіна найбільш часто згадувалися проблеми, що стосуються соціальної сфери. Президенту не вдалося забезпечити справедливий розподіл доходів в інтересах простих людей - 45%, повернути людям кошти, які були ними втрачені під час реформ - 39 %.

Соціологи зафіксували більш як двократне зростання претензій, пов'язаних з нездатністю глави держави підвищити зарплати, пенсії, стипендії та допомоги. Зростає і незадоволення неможливістю подолати кризу в національній економіці, зупинити спад виробництва, забезпечити зміцнення закону та порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він нам не цар": у Москві поліцію закидують пляшками - пряма трансляція

Наведені Левада-центром дані підтверджують, що з 2015 року зростає число росіян, які вказують на невдачі Путіна, в той час як оцінка його успіхів швидше знижується.

 

Опитування соціологи провели 20-24 квітня 2018 року по всій території Росії. Опитали 1600 осіб в 136 населених пунктах 52 регіонів.

 

Більше 250 чоловік затримали в Росії за участь в акції "Він нам не цар", організованої опозиціонером Олексієм Навальним. Серед них голови регіональних штабів та учасники не погоджених і погоджених з владою мітингів, а також випадкові перехожі.

Найбільше людей затримали у Якутську ( 75) і Красноярську (150).

Зараз ви читаєте новину «Незадоволення Путіним зростає: росіяни висловили свою думку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі