середа, 17 липня 2024 02:27

"Не можу передбачити, куди це зайде" - Міллер про співпрацю Китаю та Росії

"Не можу передбачити, куди це зайде" - Міллер про співпрацю Китаю та Росії
Речник Держдепа США Метью Міллер прокоментував співпрацю Китаю та Росії. Фото: Getty Images

Сполучені Штати не можуть передбачити розвиток відносин між Китаєм і Росією.

Наразі відбувається їх поглиблення. Про це сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна живити війну РФ без наслідків - Столтенберг застеріг Китай

"Ми бачили поглиблення відносин між Китаєм і Росією, і це стосується не лише відновлення оборонно-промислової бази (РФ – Gazeta.ua). Це також стосується спроб (Китаю – Gazeta.ua) бути основним стратегічним партнером Росії. І тому я не можу передбачити, куди це зайде далі", пояснив Міллер.

Він зауважив, що американська сторона у діалозі з Пекіном натякала, що він може відіграти продуктивну роль у справ припинення війни, "але це має бути роль, яка визнає, хто є агресором, а хто – жертвою".

І це, за словами Міллера, має бути не просто досягненням миру заради миру, а встановлення "справедливого й міцного" миру для Української держави.

Китай підтримує військову економіку Російської Федерації, що не може лишитися без наслідків для інтересів та репутації КНР.

Однак в Китаї на це не зважають. За кілька днів після того, як союзники по НАТО назвали Пекін "вирішальним чинником, який сприяє" війні в Україні, військово-морські сили Китаю та Росії розпочали спільні військові навчання. Комплекс навчань включатиме в собі протиракетні навчання, морські удари і протиповітряну оборону.

Зараз ви читаєте новину «"Не можу передбачити, куди це зайде" - Міллер про співпрацю Китаю та Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі