понеділок, 24 серпня 2020 19:20

Навального отруїли - німецька клініка

Навального отруїли - німецька клініка
Лікарі виявили отруту. Фото: Reuters

Результати лікарського обстеження російського опозиціонера Олексія Навального говорять про те, що його отруїли.

Зараз йому нічого не загрожує, йдеться в офіційній заяві клініки Charite

"Група лікарів обстежила пацієнта негайно після прибуття. Клінічні результати вказують на інтоксикацію субстанцією з групи інгібіторів холінестерази. Конкретна субстанція досі не відома, і будуть проводитися нові дослідження. Дія отрути - інгібітора холінестерази в організмі багаторазово підтверджена, в тому числі, в незалежних лабораторіях", - сказано в заяві.

Навального лікують атропіном, результат лікування поки не відомий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про лікування Навального у Німеччині

"У відповідності з діагнозом пацієнта лікують протиотрутою атропін. Результат захворювання залишається невідомим і наслідки, особливо в сфері нервової системи, на даний момент не можуть бути виключені", - сказано в заяві клініки.

20 серпня Навальному стало погано в літаку, на якому він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську. Після цього опозиціонера госпіталізували вже без свідомості. Він знаходився в реанімації з підключеним апаратом ШВЛ. Передбачається, що Навального отруїли, але російські медики спростовують таку ймовірність.

Зараз ви читаєте новину «Навального отруїли - німецька клініка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі