пʼятниця, 19 липня 2024 11:34

НАТО слід готуватися до десятилітньої війни в Україні - Столтенберг

НАТО слід готуватися до десятилітньої війни в Україні - Столтенберг
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прогнозує тривалу війну РФ проти України. Фото: slovoidilo.ua

Союзникам НАТО слід бути готовими до того, що війна в Україні затягнеться щонайменше на десять років.

Вона закінчиться тим швидше, чим активніше Захід підтримуватиме Україну. Про це в інтерв'ю BBC заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Головне тут те, що чим сильніше ми підтримуємо Україну і чим довше ми готові її підтримувати, тим швидше війна може закінчитися. Парадокс у тому, що Путін зараз вважає, що може нас пересидіти. Тому війна і триває. А коли ми дуже ясно даємо зрозуміти, що ми тут надовго, що ми маємо твердий намір довго допомагати Україні, тоді ми створюємо умови для розв'язання конфлікту, за якого Україна візьме гору як суверенна незалежна держава", - наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян готують до десятирічної війни - ISW

При цьому він закликав Європу збільшити асигнування на військову допомогу Україні. Нагадав про побоювання, що після перемоги на виборах у США Дональд Трамп може або урізати, або ж зовсім припинити фінансування України.

Генсек також зазначив, що з вересня 2024 року координацією військової допомоги Україні буде займатися спеціальний підрозділ в німецькому місті Вісбаден.

"Це забезпечить більшу передбачуваність і підзвітність допомоги, а також продемонструє, що ми маємо твердий намір і далі підтримувати Україну", - додав Столтенберг.

Українські військові мають право завдавати ударів по військовим цілям на території Росії. І це чітко визнано міжнародним правом, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він також наголосив, що низка союзників послабили свої обмеження, зокрема - через наступ росіян на Харківщині.

Зараз ви читаєте новину «НАТО слід готуватися до десятилітньої війни в Україні - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі