вівторок, 03 вересня 2024 03:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Обіцяли роботу в тилу, а кинули на передову - російський контрактник

Обіцяли роботу в тилу, а кинули на передову - російський контрактник
Російський контрактник Олександр Учайкін пішов воювати проти України, щоб зупинити арешт свого майна. Скріншот із відео

Російський контрактник Олександр Учайкін пішов воювати проти України, щоб розв'язати проблему боргу.

Він заборгував понад 1 мільйон рублів і таким чином намагався зупинити арешт свого майна. Про це Учайкін розповів Новини.LIVE.

Контракт з російським Міністерством оборони він підписав наприкінці червня цього року. Окупанту обіцяли роботу водія в тилу, однак після кількох тижнів навчання кинули на передову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Курщині влаштували росіянам смертоносну засідку - відео

6 серпня українські війська пішли у наступ на Курщині. Російські військові, серед яких був Учайкін, почали відступати від кордону. Вони дійшли до призначеного командуванням населеного пункту, однак там вже перебували українські війська.

"Наші війська не втримали кордон. Я щасливий, що живий. Я нічого не можу сказати, я в політиці не сильний... З нами поводилися нормально, не було ніяких знущань або наруги. Ну як беруть у полон - крики, шум, але без рукоприкладства", - додав він.

Загарбник каже, що в Україні не зустрічав нацистів, а наступ на Курську область пояснює тим, що українцям "набридло, що на них тиснуть з усіх боків". За словами Учайкіна, на війні проти України загинуло багато його друзів, інші отримали важкі поранення.

На питання, що він може сказати людині, яка обіцяла йому службу в тилу, окупант відповів так: "А що я йому скажу? Він так само отримує свою зарплату. Його обдурили, він мене обдурив. Це просто ланцюжок такий. Що я йому скажу? Його теж обдурили, він заробляє свою копійку, годує свою сім'ю".

Українські військові у Курській області просунулися ще на два кілометри. Крім того, є поповнення обмінного фонду. Про це 30 серпня повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, у Курській області українські війська взяли під контроль ще п'ять квадратних кілометрів території.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяли роботу в тилу, а кинули на передову - російський контрактник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі