вівторок, 03 вересня 2024 02:43

Московський НПЗ призупинив роботу після атаки дронів

Московський НПЗ призупинив роботу після атаки дронів
У ніч на 1 вересня ударні дрони атакували Московський НПЗ. Фото: росЗМІ

Внаслідок атаки дронів, Московський нафтопереробний завод (НПЗ) призупинив роботу установки комбінованої переробки нафти "Євро+".

Завод може відновити переробку на установці після ремонту за п'ять-шість днів, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони долетіли до НПЗ у Москві - фото і відео

На установку "Євро+" припадає близько 50% загальної потужності заводу з первинної переробки нафти, адже її установка з перегонки сирої нафти CDU-6 має потужність 6 млн тонн нафти на рік.

До складу "Євро+" також входить установка риформінгу потужністю 1 млн тонн на рік та установка гідроочищення дизельного палива потужністю 2 млн тонн на рік.

Московський НПЗ належить "Газпромнефти" - нафтовому підрозділу російського газового гіганта "Газпром".

У 2023 році завод переробив 11,6 млн тонн нафти, виробивши 2,6 млн тонн бензину, 3,3 млн тонн газойлю, 2,3 млн тонн мазуту і 0,9 млн тонн авіаційного палива.

В ніч на 1 вересня понад 150 ударних дронів атакували 16 областей Російської Федерації.

Зокрема, у Москві в районі Капотня безпілотники атакували Московський НПЗ. Кілька безпілотників спричинили пожежу в "окремому технічному приміщенні" підприємства.

Наприкінці серпня українські дрони-камікадзе уразили російську нафтобазу "Атлас" в Ростовській області біля міста Каменськ-Шахтинський.

Зараз ви читаєте новину «Московський НПЗ призупинив роботу після атаки дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі