четвер, 18 липня 2024 06:36

Росіян готують до десятирічної війни - ISW

Росіян готують до десятирічної війни - ISW
Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пообіцяв росіянам перемогу до 2034 року. Фото: slovoidilo.ua

Російські державні ЗМІ відредагували коментарі заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва.

За словами пропагандистів, він сказав, що українська держава не існуватиме до 2034 року. Таким чином вони готують російську громадськість до тривалої війни в Україні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Медведєв обіцяє, що Росія завершить свою мету знищити українську державність протягом десяти років. В інтерв'ю російському виданню "Аргументы и факты" (АиФ) 17 липня він заявив, що "не дарма" Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україна може вступити до альянсу протягом наступних десяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв знову пригрозив Польщі ядерним ударом

При цьому Медведєв зробив висновок, що Україна "ніколи" не вступить до НАТО, оскільки до 2034 року зміниться керівництво НАТО, і тому "цілком можливо, що горезвісної країни 404 також не буде існувати".

Аналітики зазначили, що Медведєв не сказав прямо, що Україна припинить своє існування до 2034 року - скоріше, це був дотичний підтекст його заяв. Але російські ЗМІ, включаючи кремлівську стрічку новин ТАСС, негайно почали публікувати статті з такими заголовками, як "Медведєв визнав, що Україна перестане існувати в 2034 році" і "Медведєв передбачив зникнення України до 2034 року".

За словами аналітиків, те, як російські ЗМІ редагують заяви Медведєва, має кілька наслідків. Насамперед, це пряме припущення, що Росія зможе "знищити Україну" до 2034 року, є обіцянкою російській громадськості, що РФ зможе виграти війну і досягти своєї мети - знищити українську державність протягом десятиліття. Це створює обережні інформаційні умови та суспільні очікування щодо війни, яка триватиме ще одне десятиліття, але яка завершиться бажаною для Росії "перемогою".

Цей російський наратив також прямо і рішуче підриває спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що Росія готова "вести переговори" про "мир" з Україною, і ще більше підкреслює, що єдиною бажаною кінцевою метою війни для Кремля є повне знищення української держави і народу.

Аналітики наголошують, що ні Україна, ні Захід не можуть розраховувати на переговори з РФ на російських умовах, якщо вони передбачають знищення України та її народу впродовж наступних десяти років.

Українська влада планує почати переговори з Росією та завершити бойові дії. Зараз росіяни наближаються до ключової дороги постачання на сході, а бої з кожним днем стають важчими та інтенсивнішими, пишеThe New York Times.

За інформацією видання, оскільки війна досягає позначки у два з половиною роки, Україна створює план переговорного припинення бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Росіян готують до десятирічної війни - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі