неділя, 15 вересня 2024 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни допомогли ЗСУ знищити рідкісний "Оріон" на Курщині - ЦНС

Росіяни допомогли ЗСУ знищити рідкісний "Оріон" на Курщині - ЦНС
Росіяни допомогли ЗСУ знищити БПЛА "Оріон" у Курській області. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Провал російських військ у Курській області та сумнівні успіхи на Донбасі призводять до того, що самі росіяни втрачають в віру в те, що "СВО йде за планом".

Тому дедалі більше як цивільних, так і військових РФ йдуть на співпрацю з Силами оборони України. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Ті, хто починає прозрівати бачать різницю між заявами по кремлівському телебаченню та реальністю навколо себе. І починають розуміти, що в цій ситуації важливо рятувати себе, а не ризикувати життям за путінську дачу та мільярди Шойгу", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомлення про кадировців у Курській області стали масовими. Адже тільки так прості мешканці Курщини можуть захиститися від цих бойовиків. Так само майже за кожним результативним ударом вглиб тимчасово окупованих територій стоять люди, які надають інформацію про позиції ППО, склади боєприпасів або переміщення російських підрозділів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни змушені дезертувати по завершенню контракту

У ЦНС також наводять випадок, коли 31 серпня з'явилася новина про те, що на Курському напрямку підрозділи ЗСУ збили рідкісний розвідувально-ударний БПЛА "Оріон".

За даними з відкритих джерел, усього таких дронів було вироблено до 30 штук, при чому щонайменше шість було збито (без урахування курського). Знищення підтверджено візуально. Вартість їх не повідомляється, але загальні інвестиції в цей проєкт вже склали близько $30 млн.

Виробництвом "Оріонів" займається російське акціонерне товариство "Кронштадт". Компанія розташована в місті Санкт-Петербург, має офіси в Москві, і крім "Оріона" випускає ще кілька інших безпілотників та систем для них.

"Ми не можемо повідомляти всіх деталей, але деяку частину інформації довкола цього трофея наших Повітряних сил вже можна оприлюднити. Справа в тому, що до знищення цього "Оріона" доклалися самі росіяни. Точніше – інформатор всередині групи, яка займається обслуговуванням та пілотуванням цих дронів і пов'язаний із "Кронштадтом". Певний час тому ця людина вийшла на контакт із представниками певних підрозділів Сил оборони України і запропонувала надати дані щодо БПЛА, системи управління та підготовки персоналу. А головне – як саме окупанти застосовують "Оріони" проти наших військ. Отже, маючи повну інформацію, Повітряні сили ЗСУ змогли влаштувати засідку на цю рідкісну і дороговартісну російську "пташку", - йдеться у повідомленні.

Російському командуванню для результативного контрнаступу в Курській області доведеться суттєво збільшити чисельність свого угруповання.

Війська перекидатимуть із фронту в Україні, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). При цьому російське військове командування уже більш ніж утричі збільшило чисельність свого угруповання в Курській області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни допомогли ЗСУ знищити рідкісний "Оріон" на Курщині - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі