неділя, 15 вересня 2024 10:46

"Літо ще триває" - синоптик розповіла про погоду у вересні

"Літо ще триває" - синоптик розповіла про погоду у вересні
Найближчим часом зберігатиметься літній характер погоди, сказала синоптикиня Тетяна Адаменко. Фото: Facebook.com/UkrHMC

Протягом найближчого тижня буде тепла погода.

Про це сказала начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко в інтерв'ю Obozrevatel.

"Найближчим часом - щонайменше протягом тижня у нас зберігатиметься літній характер погоди. Літо ще триває. Завершення літа - це коли середньоденна температура нижча за 15 градусів. А у нас вона набагато вища, +18…+22 градуси", - розповіла синоптикиня.

"Можливо, на заході через хмарність кілька днів буде нижчою, але потім температура знову підвищиться. Якихось кардинальних змін не варто очікувати", - сказала Адаменко.

Протягом найближчого тижня температура повітря буде від +25°C до +32°C на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибіотиками не можна вилікувати все: МОЗ назвало п'ять фактів про ліки

"Ті зниження температури, які ми можемо відчувати, пов'язані з хмарністю. Хмарність нам приніс циклон з Італії. Наразі він визначає погоду західної частини України, доходить до Одеси та, можливо, до Миколаєва. Там ми очікуємо на дощі, найбільше 14 і 15 вересня. Але щодо східної частини України, то там опадів зовсім немає і спостерігається абсолютно літній характер погоди, вдень +26… +27 градусів, на крайньому сході - до +32 градусів", - сказала Адаменко.

"Вересень стає в Україні літнім місяцем. Торік було так, можливо, й цього року. Отже, це вже тенденція", - зауважила метеорологиня.

Щодо похолодання, то воно можливе після 20 вересня - 23-25 числа.

"Деякі моделі кажуть, що навіть після 26 вересня", - сказала Адаменко.

15 вересня у більшості областей України буде тепла погода. Протягом дня 15 вересня очікується +24+29°C, температура повітря може сягнути +30°C, сказала синоптикиня Наталка Діденко.

Зараз ви читаєте новину «"Літо ще триває" - синоптик розповіла про погоду у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі