середа, 01 березня 2023 10:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"НАТО має бути готовим" – міністр оборони Литви попередив про загрозу вторгнення РФ

"НАТО має бути готовим" – міністр оборони Литви попередив про загрозу вторгнення РФ
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас закликав НАТО готуватися до нового вторгнення РФ. Фото: facebook.com/Арвідас Анушаускас

Північноатлантичний альянс має бути готовим до того, що Росія може спробувати напасти на країни Балтії.

На тлі цієї військової загрози НАТО повинно нарощувати оборонну потужність. Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас в інтерв'ю"Анадолу".

Голова оборонного відомства впевнений, що Росія становить "пряму і довгострокову загрозу" для країн Балтії.

"НАТО має бути готовим до швидкого реагування в разі загрози", – заявив Анушаускас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова колона з Білорусі рушила вночі до кордону з Литвою – "Гаюн"

Він нагадав, що Литва межує з Калінінградською областю Росії і Білоруссю.

На думку посадовця, війна Росії проти України, агресивна риторика Кремля і його пропаганди лише підтверджує реальність злочинних намірів Кремля.

"Інтенсивна мілітаризація Калінінградської області, а також фактор Білорусі, повністю інтегрованої в російську військову систему, становлять реальну загрозу для Литви і регіону загалом", – сказав Анушаускас.

У зв'язку з цим нарощування оборонного і стримувального потенціалу Альянсу набуває першочергового значення, вважає міністр.

Сполучені Штати Америки готові у разі потреби захищати Латвію, Литву й Естонію – країни Балтії, що входять до НАТО. Вашингтон збереже свою військову присутність у регіоні, заявив голова Пентагону Ллойд Остін.

Росія за 2 год. здатна відрізати країни Балтії від НАТО. Для здійснення такої операції РФ може залучити мігрантів на білорусько-польському кордоні, писало у грудні 2021 року британське видання.

Зараз ви читаєте новину «"НАТО має бути готовим" – міністр оборони Литви попередив про загрозу вторгнення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі